Brandfri i over 400 år – Parkmuseerne

Brandfri i over 400 år

Tørken er over os og dermed også risikoen for brand. Rosenborg har modsat mange andre vigtige, danske bygningsværker dog været forskånet for de altødelæggende flammer – og sådan skal det også gerne vedblive!

Historisk set har man altid frygtet brand og åben ild. Dette er også grunden til, at der ikke blev installeret et køkken på selve slottet, men at dette i stedet lå i en separat køkkenbygning. Trods forbehold har de danske konger dog mistet både Christiansborg og Frederiksborg til flammerne. På Rosenborgs genstande ses stadig spor fra disse brande, blandt andet på Frederik 7.s forkullede ordener, der blev reddet ud mens Frederiksborg brændte.

Siden har man også taget forbehold for brandfaren, og derfor var det først i år 2000, at der blev installeret elektriske pærer på Rosenborg. I forbindelse med det aktuelle afbrændingsforbud i Hovedstadsområdet, har vi hos Kongernes Samling valgt at lukke for adgangen til den knastøre plæne foran slottet.

Vi lover, at selvom vandet i voldgraven er grønnere end græsset, skinner kronjuvelerne stadig lige skarpt, så tag en pause fra solens stråler inde på slottet, hvor vi i sommerperioden tilbyder daglige rundvisninger for både børn og voksne.

af Rosenborg Slot den 31.07.2018