Det må du ikke gå glip af denne sommer – Parkmuseerne

Det må du ikke gå glip af denne sommer

Cykeltur: Byen rundt med kunstsamleren Hirschsprung

Heinrich Hirschsprung var ikke blot grundlægger af Den Hirschsprungske Samling, men også en prominent tobaksfabrikant i København. Nu inviterer museet på en cykeltur i Hirschsprungs fodspor. Turen stopper blandt andet ved hans første cigarbutik og ved familiens hjem i Bredgade, hvor kunsten hang fra gulv til loft.

Den Hirschsprungske Samling, ’Borgerhjem og Cigarfabrik. Cykeltur i Hirschsprungs København’, 19. og 26. august 2018.

Botanik: Se din øl gro op af jorden

Lige siden vikingetiden har ølbryggere benyttet et stort udvalg af planter til at producere den berusende drik. I Den nordiske ølhave i Botanisk Have gror der 30 varianter af humle side om side med byg og ældgamle smagsgivere. Oplev haven, så du for alvor kan kloge dig over din næste øl.

Botanisk Have, ’Den nordiske ølhave’

Film: Spring ud fra Stormfulde Højder
Emily Brontë nåede kun at skrive én roman. Stormfulde Højder fra 1847 er ikke desto mindre blevet omsat til adskillige film, kunstværker, en opera, et pop-hit og et utal af parodier. I anledning af 200-året for forfatterinden fejrer Cinemateket Brontës elskede fortælling og dens kulturelle efterdønninger.

Cinemateket, ’Emily Brontë 200 år. Stormfulde højder – spejlet i seks temperamenter’, 14. juli – 25. august 2018.

Kunst: Spring ud som pære
”Det er som at sammenligne æbler og pærer”, siger vi. Men har du nogensinde tænkt over, hvordan det er at være pære? At stå i skyggen af det mere kendte æble, frugternes bibelske rockstar? Heldigvis kan man få meget sjov ud af at stå udenfor. Det viser kunstneren Judith Hopf i hendes smilehuls-frembringende univers OUT, hvor du blandt andet kan se en kæmpe pære bygget af mursten.

SMK, Judith Hopf: OUT, 10. maj – 30. september 2018.

Guide: Spis dig mæt med de kongelige
Hvis du synes det virker prætentiøst at diske op med 12 retter, hvad siger du så til 97? Det var hvad der blev serveret under hvert af dagens to måltider ved Christian 4.’s hof. Få dén og mange andre historier i Foodiens slotsguide, som zoomer ind på de sidste 450 års kongelige madkultur på Rosenborg.

Rosenborg, Foodiens Slotsguide, 19. juni – 31. december 2018. Guiden udleveres gratis.

Bling-bling: Besøg Aladdins hule helt gratis
Davids Samling anses for at være i top 10 blandt islamiske kunstsamlinger i den vestlige verden. Hvis du er en af dem, der endnu ikke har besøgt byens oversete perle, så sæt museet på listen over oplevelser til sommerens regnvejrsdage. Der er gratis adgang og hver søndag kl. 13 kan du få en rundvisning.

Davids Samling, åbent kl. 10-17 tirs-søn.

af Parkmuseernes sekretariat den 27.06.2018