Det må du ikke gå glip af i april

Genbesøg dine feberdrømme med virus og snørklede syner

Foredrag: Bliv opdateret på epidemier

Oven på vinterens virkelystne influenza er det vist indlysende, hvorfor opfindelsen af vaccinen var et af lægevidenskabens største gennembrud. Men forskerne løber om kap med tiden, når de udvikler vacciner, for nye epidemier bryder jævnligt ud. Bliv klogere på den sidste nye forskning om virus.

Statens Naturhistoriske Museum, Vin & Videnskab. ’Virusser og vacciner’, 11. april kl. 19
snm.ku.dk

Udstilling: Fortab dig i snørklede drømmesyner
Tegnekunsten var i slutningen af 1800-tallet hjemsted for skjulte fortællinger, drømme og syner, der gemte sig i snørklede og forvrængede motiver. På SMK’s nye udstilling ’Hieroglyffer’ kan du fare vild i periodens univers og se tegninger af blandt andre J.F. Willumsen og L.A. Ring.

Statens Museum for Kunst, ’Hieroglyffer – symbolismens tegninger 1890-1910’, 19. april – 12. august
smk.dk

Omvisning: Læs skønskriften på væggen
Muslimske kalligrafers fornemmeste opgave er at nedfælde Koranens ord så smukt som muligt. Den svungne, dekorative kalligrafi optræder ikke kun i bøger, men også som udsmykning på bygninger og kunsthåndværk. Kom tæt på den arabiske skønskrift med formidler Julie Gede Petersen på Davids Samling.

Davids Samling, ’Kalligrafi – den arabiske skønskrift’, offentlig omvisning 8. april kl. 14 og 15
davidmus.dk

Arrangement: Svøm ind i havets eventyrlige verden
Havfruer, mystik og en nær forbindelse til H.C. Andersen. Hør kunstner Christian Vind og forfatter Asger Schnack fortælle om deres fascination af marinemaleren Anton Melbyes eventyrlige stemninger i den aktuelle særudstilling ’Mod fjerne horisonter’.

Den Hirschsprungske Samling, 11. april kl. 17
hirschsprung.dk

Film: Tag på biltur med umage kunstnerduo
En ung gadekunstner og en gangbesværet, kvindelig filminstruktør på snart 90 kører gennem franske landsbyer for at berige byerne med lokale kunstværker, der skildrer beboerne. Filmen ’Faces Places’ var et af årets hits på filmfestivalen i Cannes og portrætterer på rørende vis udkants-Frankrig og dets personager.

Cinemateket. Månedens dokumentar: ’Faces Places’, 5.-11. april
cinemateket.dk

Omvisning: Oplev de største highlights på Rosenborg
Besøg Rosenborg i bededagsferien og kom på en tur rundt til de unikke genstande og rum, der indkapsler Christian 4.’s elskede slot og dets 450 år lange historie. Turen med de hemmelige lydkanaler, funklende kronjuveler og storslåede gobeliner er gratis, når entréen er betalt.

Rosenborg. Omvisning: ’Det bedste af Rosenborg’, 27.-29. april. Billetter købes i webshoppen.
kongernessamling.dk

Billede: Udsnit af Jens Lunds ‘Mon âme voltige sur les parfums…(Baudelaire)’ fra 1901. Udstilles på ’Hieroglyffer – symbolismens tegninger 1890-1910’ på Statens Museum for Kunst. Foto: Pernille Klemp

af Parkmuseernes sekretariat den 04.04.2018