Det må du ikke gå glip af i december

I december lægger julestemningen sig som et lunt tæppe over kvarterets museer. Kom og mærk følelsen af jul.

Dansk jul med DR’s Klassiske Musikquiz
DR-vært Matthias Hammer fra Den Klassiske Musikquiz synger for på julens elskede melodier, når Den Hirschsprungske Samling inviterer til fællessang og juleklip den 3. december. Arrangementet byder også på højtlæsning fra H.C. Andersens Grantræet og et indblik i historien bag det stemningsfyldte maleri Glade Jul af Viggo Johansen.

Den Hirschsprungske Samling. 3. december kl. 13-15.
www.hirschsprung.dk

Overpynt et juletræ
Pynteglade børn kan få afløb for deres pyntetrang den 3. december, når Statens Museum for Kunst disker op med ekstreme mængder julepynt i håb om at omdanne deres grantræ til en skulptur. Samme dag kan de voksne opleve Bent Fabricius Bjerre spille på museets scene. Hele måneden er der desuden julerier i Børnenes Værksted, ligesom der serveres ris a la mande og varm kakao i caféen.

SMK. Juletræspyntning 3. december kl. 11.30-15.30.
www.smk.dk

Endnu mere pynt
Og nu hvor vi er i gang med pynten, så har blomsterbutikken i Botanisk Have indkøbt et smukt udvalg af julepynt. Kig forbi kl. 10.00 – 15.30 alle ugens dage.

www.botanik.snm.ku.dk

Love Actually med cocktails og tapas
En charmerende Hugh Grant er hovedretten, når Cinemateket inviterer til juleudgaven af Film, Tapas og Cocktails med den moderne juleklassiker Love Actually fra 2003. Dertil kommer filmtitler som Pinnochio og Far til fire til julebal i Nisseland, der sørger for, at månedens program er mættet af julestemning.

Cinemateket. ‘Love Actually’ julespecial 13. december. Almindelige visninger i løbet af december.
www.cinemateket.dk

Mød englen med 70 hoveder
Hvis du tror, engle kun findes i vestens kristne kunst, så kan du godt tro om igen. Kunsten fra den islamiske verden viser nemlig også engleskikkelser. Du kan for eksempel se profeten Muhammad møde en engel med 70 hoveder i den aktuelle udstilling Menneskefiguren i Islamisk Kunst på Davids Samling.

Davids Samling. ’Menneskefiguren i islamisk kunst – Folk, fyrster og hellige mænd’, 24. november 2017 – 13. maj 2018.
www.davidmus.dk

Lad julefreden sænke sig på slottet
Juleræset kan være en hård omgang, så hvis du trænger til et åndehul, så prøv Rosenborgs julebillet. For 155 kr. kan du både opleve slottet og få gløgg og æbleskiver i The Garden Café.

Rosenborg. Julebilletten kan købes 24. november – 31. december.
www.rosenborg.dk

af Parkmuseernes sekretariat den 22.11.2017