Det må du ikke gå glip af i juni

Middag: Tag på kulinarisk tidsrejse til 1600- og 1700-tallet
Ved et middagsbord med udsigt til Rosenborg kan du i juni måned få udfordret dine forestillinger om hvad et måltid indeholder. Aftenens menu er nemlig inspireret af mad fra 1600- og 1700-tallet. Køkkenchef Jasper Kure og historiker Louise Sebro står bag, og middagen bliver akkompagneret af fyrstelige borddekorationer, hofmusik og historier om datidens gastronomi.

Rosenborg, Midsommermiddag ved slottet, 19.-23. juni 2018

Udstilling: Blaf til Østen med en af landets første hippier
’The Hippie Trail’ viser fotografier af Torben Huss fra hans rejse i østen i 1962. Udstyret med sit konfirmations-kamera og en ung mands eventyrlyst blaffede han sig vej fra København over Iran og Usbekistian til Indien. Hippie-begrebet var ikke opfundet dengang, men rejseformen blev senere populær blandt hippierne.

Davids Samling, ’The Hippie Trail – rejsefotografier af Torben Huss’, 8. juni – 28. oktober 2018

Film: Bliv klogere på Bonnie & Clyde
Filmen Bonnie & Clyde fra 1967 passede perfekt ind i tidens ungdomsoprør. Men filmen om det legandariske gangsterpar gik først og fremmest over i historien, fordi vold optræder som et æstetisk element. Bliv klogere, når ekspert Peter Schepelern introducerer filmen på ’Filmuniversitetet’.

Cinemateket, Filmuniversitetet: ’Bonnie and Clyde / med introduktion’, 9. juni 2018 kl. 16.00

Kunst: Ung Hammershøi er vendt hjem fra England
Vilhelm Hammershøi var kun 17 år, da han malede Sovekammer, som den nu afdøde britiske kunsthandler Lady Jane Abdy har testementeret til Den Hirschsprungske Samling. Maleriet blev oprindeligt afvist ved den censurerede udstilling på Charlottenborg i 1890. Det har været ude af landet siden 1984, men nu kan du opleve det på museet i Stockholmsgade.

Den Hirschsprungske Samling, Sovekammer af Vilhelm Hammershøi malet i 1890

Workshop: Fabriker grafisk kunst til din væg derhjemme
Kom til grafik-workshop på SMK og prøv to forskellige grafiske teknikker til at lave dine egne print: linoliumstryk og trætryk. Inspiration får du i museets samling af grafisk kunst, Kobberstiksamlingen. Her lægger workshoppen vejen forbi med underviser og kunstner Michael Boelt Fischer.

SMK, ’Grafikworkshop: Linoliums- og trætryk’, 1., 8., 22. og 29. juni 2018

Musik: Skru op for romantikken i Botanisk Have
Søs Fenger, Marie Carmen Koppel og Rasmus Nøhr er nogle af de navne du kan opleve til et større program af romantiske intimkoncerter Grundlovsdag. Nyd musikken i Botanisk Haves blomstrende omgivelser, mens I holder i hånd og får aftensmaden serveret i en picnickurv, der kan forudbestilles til dagen.

Botanisk Have, ’Romantisk aften i Botanisk Have’, 5. juni, 2018 kl. 18-22

af Parkmuseernes sekretariat den 31.05.2018