Det må du ikke gå glip af i november

Udstilling: Se verdens første fotografier fra Indien
Snart kan du se fotografier fra dengang, hvor det tog op til en halv time at tage et enkelt billede. Udstillingen Under Indiens himmel på Davids Samling viser ikke blot nogle af verdens første fotografier fra 1800-tallet, men også hvordan fotografering hurtigt bredte sig til verden uden for Vesten.

Davids Samling. Under Indiens himmel, 23. november 2018 – 28. april 2019.

Film: Sejl ud i fremtidens oversvømmede København
Fremtidens klimakatastrofer formørker det store lærred, når Cinemateket viser ’Cli-Fi’ i november. Blandt kendte Hollywood-titler som The Day After Tomorrow og The Road, finder du den danske film Qeda. Den foregår i København anno 2095, hvor ishavet er smeltet og har oversvømmet byen.

Cinemateket. Cli-Fi – Klimakatastrofer på film. Qeda vises 19. november og 1. december

Kunst: Gå på opdagelse i tegneserie-agtig guldalder-udstilling
Et virvar af detaljerede motiver breder sig over væggene på Den Hirschsprungske Samling. Græsstrå, skrubtudser, landskaber og ansigter dukker op i guldalder-kunstneren Johan Thomas Lundbyes univers, hvor virkelighed og fantasi fletter sig sammen. Få en introduktion til kunstneren, som efterlader ikke mindre end 600 tegninger i museets samling.

Den Hirschsprungske Samling. Tegnede fortællinger J. Th. Lundbye vises frem til 13. januar. Intro den 22. november.

Dans: Vær med når balletdanser maner kunstens skjulte historier frem
Omgivet af kunstværker opfører den kongelige balletdanser Oliver Marcus Starpov en mini-forestilling skabt til den aktuelle udstilling Take My Breath Away med kunstneren Danh Vo på Statens Museum for Kunst. Starpov danser tre gange og det er gratis at se, når entréen er betalt.

SMK – Statens Museum for Kunst. SMK Onsdag med Ballet i Kunsten, 14. november.

Grønt: Få varmen i Botanisk Haves væksthuse
Selvom bladene falder af træerne, er det stadig muligt at få grønt til øjnene. Endda i den mere eksotiske udgave. Botanisk Have byder nemlig indenfor til rundvisninger i deres væksthuse, hvor alverdens sjældne planter gror.

Botanisk Have. Lørdags- og søndagsrundvisninger 4., 10. og 18. november

Guidet tur: Lev dig ind i livet på slottet

Hver søndag kan du høre om det levede liv på Rosenborg – Christian 4.’s elskede sommerresidens. Rundviseren fortæller om de kongelige personligheder, der har boet her, mens turen går gennem nogle af slottets mest interessante værelser og genstande.

Rosenborg. Det bedste af Rosenborg, hver søndag. Køb billet i Rosenborgs webshop.

Foto fra udstillingen Under Indiens Himmel, der åbner 23. november på Davids Samling

af Parkmuseernes sekretariat den 30.10.2018