Det må du ikke gå glip af i november

Denne måned er kendt for sine mørke aftener, men det er der råd for. Vi har fundet et udpluk af arrangementer, der oplyser din november.

Asta Nielsens flirt med sjælfuldt kunstværk
Danmarks store filmdiva, Asta Nielsen, var inspireret af Ejnar Nielsens maleri ’Den Blinde’, da hun optrådte i filmen ’Den Evige Nat’. Se det selv, når Cinemateket byder på foredrag og filmvisning med levende musik og en tur til Den Hirschsprungske Samling, hvor det dragende hovedværk af den danske kunstner og symbolist er udstillet.

Kunstlørdag, 11. november klokken 13
Billetter bestilles på www.cinemateket.dk

Christian 4.’s fægtebog er nøglen til kongens rollespil
I 1606 fik Christian 4. fremstillet en fægtebog til sig selv. Bogen er Danmarks første gennemillustrerede bogværk. Hør mag.art. Mikael Bøgh Rasmussen fortælle, hvordan bogens nøgle-portræt kan bruges til at afkode kongen optræden i forskellige roller.

Ansigt til Ansigt #3 – Portrættets magt, 14. november kl. 19 på Geologisk Museum
Billetter købes på www.billetto.dk

Balletdansere indtager kunsten
Besøg hele følelsesregistret den første onsdag i måneden, når Den Kongelige Ballet indtager Statens Museum for Kunst. Hver gang optræder et nyt hold dansere et nyt sted på museet, hvor de forvandler kunstværker til ballet.

SMK Onsdag – På tåspids midt i kunsten, 1. nov og 6. dec kl. 17-20 på Statens Museum for Kunst www.smk.dk

Verden rundt i planteriget
Bladene falder af træerne, men en pop-up udstilling om Botanisk Haves planter gør byen lidt grønnere. I udstillingen kommer du jorden rundt og bliver klogere på kødædende planter, tropiske orkideer, hårdføre bjergplanter og medicinske vækster.

Stationspladsen ved Nørreport og Gothersgade, 13. oktober – 5. november
www.naturibyen.com

Tæt på bryggeren og kunstsamleren Carl Jakobsen
Brygger Carl Jakobsen opførte Glyptoteket og står ifølge museets tidligere direktør, Flemming Friborg, bag landets mest flamboyante kunstsamling nogensinde. Kom til foredrag i Davids Bazar, og hør hvordan den visionære brygger ville demokratisere ’Den Store Kunst’.

Davids Bazar, 8. november kl. 19 på Davids Samling

www.davidmus.dk