Det må du ikke gå glip af i september

Kunst: Lad Danmarks nye stjernekunstner tage pusten fra dig
Selveste Guggenheim i New York viste en stor solo-udstilling med hans værker i foråret. Nu er den dansk-vietnamesiske kunstner Danh Vo aktuel på Statens Museum for Kunst, hvor han gør politik til poesi. Se fragmenter af Frihedsgudinden i 1:1 størrelse, et brev fra en balletelskende Henry Kissinger og en lysekrone, der har været vidne til nogle af historiens største politiske beslutninger.

SMK – Statens Museum for Kunst. Danh Vo: Take My Breath Away, 30. august – 2. december 2018.

Udstilling: Mød skagensmaleren, der havde øje for kvinder
Skagensmaleren Michael Ancher var en stor beundrer af sin hustru og kunstnerkollega Anna Ancher. Men også af kvinder generelt, viser en ny udstilling på Den Hirschsprungske Samling. Om det var fiskerkoner eller borgerfruer malede han dem med et skarpt øje for deres personlighed, livsvilkår og rolle i familien.

Den Hirschsprungske Samling. Michael Ancher og kvinderne fra Skagen, 8. september 2018 – 13. januar 2019.

Film: Forstå Bergmans største mesterværk
Filmen Persona er for mange instruktøren Ingmar Bergmans største mesterværk og mest nyskabende film. Hvorfor filmen har så stor betydning, kan du få svar på, når filmekspert Peter Schepelern introducerer den til en af Filmuniversitetets særforestillinger i Cinemateket.

Cinemateket. Persona – Sonate for to med introduktion af Peter Schepelern, 15. september.

Dyreriget: Forlæng sommeren i Sommerfuglehuset
Sommerfuglehuset ligger i Botanisk Have og er en af Københavns nye attraktioner. Her flyver de mangefarvede sommerfugle rundt blandt væksthusets eksotiske planter. Og du kan på nærmeste hold opleve deres forvandling fra larve over puppe til fintfølende insekter.

Botanisk Have. Sommerfuglehuset ligger i Palmehuset og har åbent tirs-søn kl. 10-17.

Foredrag: Tag med på hippiernes eventyr i Østen
Hør eventyreren og fotografen Torben Huss fortælle om sit liv som rejsende, når han gæster Davids Samling. Huss var en af de første danskere, som blaffede til østen i 1960’erne. De bedste fotografier fra hans rejser kan i øjeblikket ses på museets udstilling The Hippie Trail.

Davids Samling. Davids Bazar: Eventyr på fodrejsen – Torben Huss, 12. september 2018.

Bog: Få historien bag det hvide guld
På Rosenborg Slot findes en af Europas største samlinger af kunsthåndværk lavet af elfenben og narhvalstand. Historien bag de 500 usædvanlige pragtgenstande er for nylig blevet kortlagt og beskrevet i et bogværk, som du kan gå på opdagelse i.

Rosenborg. Ivories and Narwhal Tusks at Rosenborg Castle af Jørgen Hein. Udgives 27. september.

Maleri af Michael Ancher: Skagenspigen Maren Sofie Olsen med rødt tørklæde, 1884. Udlånt til Den Hirschsprungske Samling af Skagens Museer

af Parkmuseernes sekretariat den 30.08.2018