Efterårsferien kalder alle børn!

Hvem der bare var et kæmpe-insekt, tjener ved kongens hof, et barn i et gammelt kunstværk eller en heltinde med en smuk maske. Fantasien har ingen grænser, når de seks museer i Parkmuseerne byder velkommen til en hel uge med spændende oplevelser for børn i efterårsferien.

14. oktober – 22. oktober 2017

Megastore insekter
Geologisk Museum er blevet indtaget af gigantiske insekter i udstillingen ‘Microsculpture’. Hvis man vil helt tæt på de fascinerende dyr, kan man også lære, hvordan man udforsker myrer i sin gård eller have, og i weekenderne kan man prøve at sætte biller på nål eller tegne insekter i Insektlaboratoriet.
Læs mere på www.geologi.snm.ku.dk

På med masken!
På Davids Samling kan man lave sin egen maske i maskeværkstedet. Man kan få masser af ideer blandt de mange helte, heltinder og magiske væsner, der findes i museets samling af islamisk kunst.
Fra 6 år. Det er gratis at deltage. Læs mere på www.davidmus.dk

Bliv hoftjener for en dag
Kongen på Rosenborg leder efter friske piger og drenge, der vil varte ham op på hans slot. Hvis man melder sig, skal man gennem en stribe sjove prøver som for eksempel at finde skjulte monogrammer og lære at neje og bukke korrekt.
5-9 år. Gratis for børn. For hvert barn 1 ledsagende voksen, der betaler entré. Billetter købes i webshoppen www.kongernessamling.dk

Gys og gru i biografen
Kendinge som ’Gremlins’, Ole Bornedals ’Vikaren’ og ’Ghostbusters’ er nogle af de børnevenlige gyserfilm, I kan se eller gense på det store lærred i Cinemateket. Man kan også klæde sig ud eller lave sin egen filmplakat med skræmmende baggrund.
Pris: 50,- Læs mere på www.cinemateket.dk

Lav dit eget videoportræt
Børnene kan både blive klogere på portrætkunst og filmklipning, når Den Hirschsprungske Samling og kunstneren Helene Nymann inviterer til video-workshop i museets aktuelle udstilling ’Fra den bedste side. Portræt og følsomhed i guldalderen’.
Pris: 30 kr. Ons-tors 5-8 år og fre-lør 9-13 år. Tilmelding nødvendig. Læs mere på www.hirschsprung.dk

Familieudflugt i kunsten
Familien har sjældent været et mere omdiskuteret emne end i dag. På SMK kan I opleve særudstillingen ’Family Stories’, lave familiebilleder i Børnenes Værksted eller tage på børneomvisning i kunsten og se, hvor forskellige familier kan se ud.
Læs mere på www.smk.dk

af Parkmuseernes sekretariat den 06.10.2017

Aktuelt