En foodies fodspor

Med Rosenborgs nye folder ”Foodiens Slotsguide” får du mulighed for at opleve slottet fra et helt nyt perspektiv, nemlig foodiens. I forbindelse med Det Europæiske Kulturarvsår og fællestemaet ”A Place at the Royal Table” har vi skabt denne guide, der giver et indblik i madkulturens udvikling med udgangspunkt i de danske konger og dronningers vaner og traditioner rundt om det kongelige middagsbord.

Guiden består af fem tematiske spor: Renæssancemåltidet, Hverdagsmåltidet, Det eksotiske måltid, Festmåltidet og Et kostbart måltid, der alle tager udgangspunkt i de af slottets genstande, der kan være med til at optrevle slottets royale mad-spor.

Mad er essentiel for vores overlevelse, men det er langt mere end det. Mad kan fremkalde følelser, positive som negative, og har desuden stor symbolværdi – fx var hvidt sukker det ypperligste statussymbol på Christian 4.s tid.

Alt det og meget mere kan du læse om i Foodiens Slotsguide, der er tilgængelig i billetkontoret og ved indgangen til slottet.

Tag et gratis eksemplar og følg foodiens historiske fodspor.

af Rosenborg Slot den 19.06.2018

Aktuelt