FORSKERKVARTER: DAGLIGLIV HOS C.W. ECKERSBERG

7.06. 2017

7.06.2017 kl. 14.00

I en skitse af C.W. Eckersberg ser man kunstneren Jens Juels døtre Julie og Sanne. Eckersberg giftede sig med begge to – først Julie og efter hendes død, Sanne. Skitsen vidner om et harmonisk familieliv og om sommerlige glæder i Charlottenlund uden for København, hvor Eckersberg lejede sommerbolig.

I dette forskerkvarter fortæller museumsinspektør, Anna Schram Vejlby, om Eckersbergs skildringer af dagligdagen med udgangspunkt i dette fine værk, som man kan se på dagen.

Om Forskerkvarter
Museets samlinger og arkiver i kælderen bugner af historier, der sjælendt kommer frem i lyset. Hver første onsdag i måneden kl. 14 kan museets besøgende møde husets direktør eller inspektører til månedens Forskerkvarter. Her vil vi udfolde nogle af de usete, gemte og glemte historier i museets forskning og samling, mens der er mulighed for at se alt fra skitser til kunstnerbreve og fotografier, som på grund af de skrøbelige materialer normalt er gemt væk i museets mørke magasiner.

Forskerkvarter finder sted på museet hver første onsdag i måneden kl. 14 og er gratis for alle efter betalt entré. Tiltaget løber fra marts-juni og september-december.

af Den Hirschsprungske Samling den 09.05.2017