Guide til efteråret på SMK

18-09-2016

I efteråret er der masser af oplevelser for både store og små. Dyk ned i eksperimenterende tegninger, hypnotiserende mønstre og værker, der sætter spot på flugt, grænsekrydsning og asylpolitik.

På SMK glæder vi os til efteråret! De kommende måneder slår vi nemlig dørene op til en række nye udstillinger. Oplev den franske mester Auguste Rodins eksperimenterende tegninger, dyk ned i værker, der sætter fokus på flugt-, asyl- og migrationsproblematikker og udforsk den pakistanske kunstner Aisha Khalids hypnotiserende univers.

Som altid kan du også gå på opdagelse i 700 års kunst i SMK’s faste udstillinger, slå dig løs i værkstedet og tage med omviseren på opdagelse.

Børnenes Værksted

Juleri_3.jpg (2500×1035)

Slip din indre kunstner løs! Vær med, når vi skaber fantasidyr med skarpe hugtænder, glitrende skæl og blød pels, kreerer liggende, svævende og gående kroppe og trykker, tegner og maler mønstre, prikker og tern.

Lørdag og søndag kl. 11.30 – 16.30
Pris: 30 kr. + dagsbillet

På opdagelse med omviseren

Hver søndag kan du tage med omviseren på opdagelse i kunsten. Sammen dykker vi ned i en række værker og går på jagt efter fortællinger, der gemmer sig under overfladen. Tag med på en voksenomvisning eller oplev museets kunstperler i børnehøjde.

Søndag kl. 12 – 12.30:
Omvisning i Migrationspolitik: Tre CAMP-udstillinger på SMK
Søndag kl. 13 – 13.45:
Børneomvisning i SMK’s faste udstillinger
Søndag kl. 14 – 14.30:
Voksenomvisning i SMK’s faste udstillinger
Søndag kl. 15 – 15.45:
Omvisning i Flygtige øjeblikke – Tegninger af Auguste Rodin

700 års kunst

På SMK kan du gå på opdagelse i mere end 700 års kunst. Udforsk museets faste udstillinger, der udfolder alt fra den tidligste renæssance til kunsten af i morgen.

I de faste udstillinger er der aktiviteter for hele familien. Find gemte historier i værkerne med brætspillet Match-SMK, opdag kunsten med SMK’s flipflapper eller find papir og blyant frem i Tegnesalen.

Migrationspolitik: Tre CAMP-udstillinger på SMK

© Barat Ali Batoor, The Unseen Road to Asylum, 2013

I en tre-i-en-udstilling, kurateret af CAMP / Center for Migrationspolitisk Kunst, sætter SMK fokus på flugt, grænser, asyl, fordrivelse og migration.

Udstillingen kaster et kritisk blik på den aktuelle situation for flygtninge og migranter. Med film, fotografi, skulptur, tegninger og installationer giver en række danske og udenlandske kunstnere – de fleste med migrant- eller flygtningebaggrund – deres perspektiv på situationen.

Se Migrationspolitik: Tre CAMP-udstillinger på SMK
10. september – 6. november 2016.

Flygtige øjeblikke – Tegninger af Auguste Rodin

© Auguste Rodin, Siddende nøgen kvinde fra ryggen med armene i vejret,u.d., D4559. Musée Rodin, Foto: Jean de Calan.

Rodin er mest kendt for sine dramatiske skulpturer, men han var også en ihærdig og alsidig tegner.

Det var i tegningerne, at han eksperimenterede frit og spontant – og de erfaringer han gjorde sig her, tog han med sig over i sit arbejde med leret og stenen. Selv sagde Rodin om sine tegninger: “Det er meget simpelt. Mine tegninger er nøglen til min kunst”.

Oplev Flygtige øjeblikke – Tegninger af Auguste Rodin
22. september 2016 – 15. januar 2017.

To verdener som én

© Aisha Khalid. Foto: Shah Zaman Bloch

Den pakistanske billedkunstner Aisha Khalid har skabt en udstilling til børn og familier. Inspireret af sufisme, den islamiske mystik, stiller hun skarpt på kontroversielle politiske budskaber gennem detaljerige, poetiske miniaturemønstre og sanselige tekstil- og broderiværker.

I udstillingen undersøger vi, hvordan trygge og velkendte elementer, som vi forbinder med hjem og hjemlighed, i Khalids univers forvandles og får nye – og helt anderledes – betydninger.

Udforsk To verdener som én
7. oktober 2016 – 19. februar 2017.

Sergej Jensen i x-rummet

© Sergej Jensen, Untitled, 2014

I x-rummet, SMK’s platform for samtidskunst, kan du i efteråret opleve en række værker skabt af Sergej Jensen, der er kendt for sin utraditionelle tilgang til maleriet.

Den internationale, danskfødte kunstners værker består ofte af forskellige sammensyede tekstiler, fx gamle lærreder og opsprættede sække, nogle gange sparsomt bemalede med abstrakte eller figurative motiver.

Se Sergej Jensen i x-rummet
13. oktober – 30. december 2016.

Udenfor Curriculum

laby.jpg (1000×433)

© Mike Kelley og Paul McCarthy, An Architecture Composed of the Paintings of Richard Powers and Francis Picabia, 1997

Under overskriften SMK² har billedkunstner Henrik Plenge Jakobsen hentet sjældent sete værker frem fra magasinerne og skabt særophængningen Udenfor Curriculum.

I udstillingen kan du fare vild i en gigantisk labyrintisk installation og opleve en række værker skabt af kunstnerne Mike Kelley og Poul McCarthy.

Se Udenfor Curriculum frem til 23. oktober 2016.

Flere nyheder?
Tilmeld dig SMK’s nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret om nye udstillinger, arrangementer, aktiviteter og særtilbud.

af SMK den 12.09.2016

Aktuelt