Ny udstilling om storbylivets forfald

19.04 2016

SMK’s nye udstilling tager dig med på en rejse tilbage til storbylivet i 1700-tallets London. En tid med fattigdom, prostitution, vold og druk.

I udstillingen William Hogarth. En skøges liv og andre historier kan du opleve den britiske billedsatiriker William Hogarths vildtvoksende værker. En slags tegneserier, der på dramatisk vis skildrer storbylivet i 1700-tallets London. Gennem flere end 50 grafiske tryk kan du dykke ned i Hogarths univers og udforske hårdtslående historier om blandt andet vold, druk, prostitution, forfald, begær og selviscenesættelse.

Alvor gennem underholdning
Flere af Hogarths værker fortæller historien om mennesker, der stræber efter et liv i luksus. Men alle lader de sig friste, og de fortaber sig i vilde udskejelser, så de styrer direkte mod selvdestruktion og død.

I sine grafiske værker udstiller Hogarth sin samtid og sætter spot på samfundets og menneskets skyggesider. Ikke blot for at ydmyge og underholde, men fordi han er overbevist om, at kunst kan præge beskuerens holdninger og adfærd.

William Hogarth


Hogarth (1697-1764
) har i sin levetid både kunstnerisk og kommerciel succes som maler og kobberstikker.

I sin samtid bliver han hurtigt tidens mest kendte grafiske kunstner med sine satiriske og populærkulturelle tryk. I dag anses Hogarth stadig som en af Englands største kunstnere.

Praktisk information


Udstillingsperiode
14. april – 7. august
Entré: 55 kr. / 45 kr.

Læs mere om udstillingen, der præsenterer værker fra Den Kongelige Kobberstiksamling.

Udstillingen støttes af Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

1700-tals grafik i 2016
Der er sket meget siden Hogarth skildrede storbylivet i 1700-tallet, så hvorfor udstilles værkerne netop nu? Mikkel Bogh, SMK’s direktør, forklarer:

Det forekommer os relevant og betimeligt i en tid, hvor politiske, religiøse og moralske satirer ikke alene har mindst lige så stor udbredelse som på Hogarths tid, men også bliver genstand for både latter, diskussion og indimellem passionerede reaktioner.

Dyk ned i Hogarths univers
Tre eftermiddage har du mulighed for at tage med udstillingens kurator på en rejse gennem Hogarths vildtvoksende univers. Vær med, når vi går bag om udstillingen, historierne i værkerne og manden, der skulle vise sig at blive en af Englands største kunstnere.

Læs om arrangementerne Særomvisning: William Hogarth. En skøges liv og andre historier

Flere nyheder?
Tilmeld dig SMK’s nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret om nye udstillinger, arrangementer, aktiviteter og særtilbud.

af SMK den 19.04.2016

Aktuelt