Danh Vo – Take My Breath Away

30. august – 2. december

Gå ikke glip af efterårets store særudstilling med en af Danmarks allerstørste internationale kunstnere lige nu.  Dansk-vietnamesiske Danh Vo udfolder i udstillingen Danh Vo –Take My Breath Away sit poetiske og politiske forhold til kunsten.

I udstillingen kredser Danh Vo om temaer som migration, kulturhistorie og identitet. Han plukker eksisterende genstande ud af deres oprindelige sammenhænge og væver dem sammen til fortællinger om identitet og kultur. Eksempelvis fragmenter af en 1:1 kopi af Frihedsgudinden, en lysekrone der har været vidne til historiske vendepunkter og et brev fra en krigsførende, men balletelskende, Henry Kissinger.

Om Danh Vo

Danh (udtales ya:n) Vo er født i Bà Rịa, Vietnam i 1975. Han er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København og Städelschule i Frankfurt.

Danh Vos værker været vist på bl.a. Walker Center i Minneapolis, Musée d’art moderne de la Ville de Paris, Art Institute i Chicago, Museo Reina Sofia i Madrid og Guggenheim-museet i New York.

I maj pegede Observer.com på Vo som en af de kunstnere, der kommer til at forandre verden i 2018.

af SMK den 04.09.2018