Øl & Videnskab

D. 3. maj 2018

Foredrag med Vin & Videnskab

Til dette arrangement dykker vi ned i videnskaben bag øl. Vi skal høre om forskning i gær og bakteriers betydning for den gyldne drik. Vi skal på en etnobotanisk rejse tilbage i tiden og have et indblik i, hvordan den skandinaviske ølbrygning har udviklet sig igennem historien med fokus på, hvilke planter man har brugt. Og så skal vi introduceres for noget, vi kommer til at høre mere og mere om i fremtiden nemlig den hastigt voksende bevægelse Ny Nordisk Øl, der som det Nye Nordiske Køkken tager udgangspunkt i nordiske råvarer og søger inspiration i de nordiske traditioner og opskrifter.

I pausen hældes der naturligvis øl i glassene.

Program

ANNELEEN KOOL (Norge) Botaniker, Naturhistorisk Museum Oslo
HENRIK SIEGUMFELDT Mikrobiolog, lektor, Institut for Fødevarevidenskab
PER KØLSTER Brygger, bryggeriejer, forfatter
MATTI LEINO (Sverige) Arkæolog, Uppsala Universitet

Bemærk: Anneleen Kool og Matti Leinos foredrag er på engelsk.

Praktisk information

Tid: 3. maj 2018, kl. 19:00-21:15

Sted: Chr. Hansen Auditoriet på Center for Sundhed og Samfund, Bartholinsgade 4A, København K

Billet: Køb din billet via Billetto.dk…

Læs mere om aftenens program og foredragsholdere på vores hjemmeside…

af Statens Naturhistoriske Museum den 21.03.2018

Aktuelt