Open air i Kongens Have

30.-31. juli 2018

Traditionen tro markerer Cinemateket sæsonstarten med Open Air i Kongens Have. Tag en ven i hånden og et picnictæppe under armen, og oplev to store film under åben himmel. Der er gratis adgang, og alle er velkomne.

Mandag 30. juli
16:00 80’er-musik på plænen ved DJ Master Fatman
21:45 E.T. / Steven Spielberg, 1982 /eng. tale / 115 min.

Tirsdag 31. juli
16:00 Cubanske rytmer på plænen ved DJ Master Fatman
21:45 Buena Vista Social Club / Wim Wenders, 1999 / eng. tekst / 105 min.

Restaurant SULT rykker ud med chili con carne, sandwich, vin og kolde fadøl til en rimelig pris.

‘E.T.’
Ti-årige Elliot bor med sin mor, bror og søster i en californisk forstad. Han lider under sine forældres skilsmisse og er en ensom dreng. Men en dag får han uventet besøg – af et rumvæsen, som er blevet væk fra sit rumskib og nu er tre millioner lysår hjemmefra. Et forkrøblet, skævt og alligevel elskeligt rumvæsen, der drikker sig fuld i mælk fra køleskabet og er et geni til tekniske installationer. Elliott døber sin nye ven E.T. og gør, hvad han kan for at hjælpe ham tilbage til hans hjemplanet. Men kan E.T. nå at blive hentet hjem, inden sygdom og videnskabsmænd får tag i det lille væsen?

’E.T.’ er et rørende sci-fi-eventyr, der både vækker gru, gråd og glæde – ikke mindst på grund af John Williams’ ikoniske score, der bogstaveligt fortalt får filmen til at lette. En på alle måder magisk filmoplevelse og nok Steven Spielbergs mest elskede værk.

‘BUENA VISTA SOCIAL CLUB’

Wim Wenders iagttagelse af Ry Cooders møde med cubansk musikkultur sætter sig i hoved og krop for bestandig. Cooder tog i 1996 til den caribiske hovedø for at træffe en række Soneros fra 1930-50’ernes sagnomspundne musikscene. Mødet med navne som Eliades Ochoa, Ibrahim Ferrer og Omara Portuondo (’den cubanske Edith Piaf’) resulterede i et Grammy-belønnet album samt nærværende filmklassiker.

’Buena Vista Social Club’ kommer mere end almindeligt tæt på de gamle ekvilibrister og viser dem både i deres vante omgivelser og følger dem under koncerter i Amsterdam og New York. ”Musik er som en skattejagt. Nogen gange finder man noget, andre gange ingenting,” siger Cooder et sted. Hér er låget på kisten smækket helt op. Det er bare med at fylde posen.

af Cinemateket den 14.05.2018