Parkmuseerne rykker ud i Kongens Have

Glem alt om vikingespil og rundbold. Lørdag den 24. maj inviterer Parkmuseerne til Park Life – en dag med sport og spil i utraditionelle versioner, som du sikkert aldrig har oplevet før. Prøv blandt andet fodbold med tre hold på en sekskantet bane eller hofspillet Pall Mall fra Kong Christian den 4.’s tid.

Tag på museum i haven
Foråret luner og kalenderen er så småt begyndt at pege på sommer, når Parkmuseerne for andet år i træk inviterer til Park Life. Begivenheden er gratis at deltage i, og giver dig mulighed for at opleve museerne på en ny og anderledes måde i parkernes grønne frirum i hjertet af København. Aktiviteterne finder sted om eftermiddagen i Kongens Have, på Eksercerpladsen og på museerne.

Du kan se programmet nedenfor.

Fodbold med tre hold
Oplev eller prøv selv en højst utraditionel udgave af fodbold, hvor man spiller tre hold med tre mål på en sekskantet bane. ’Triolektisk fodbold’ blev udtænkt af kunstneren Asger Jorn i 1962 som en kommentar til den kolde krig.  Vinderen er den, der lader færrest mål gå ind, så i modsætning til almindelig fodbold er sejren defensiv. Løber dit hold med sejren vinder I Parkmuseerne billetter, der giver gratis adgang til de seks museer.
Triolektisk fodbold finder sted på Eksercerpladsen, og arrangeres af SMK i anledning af særudstillingen ’Asger Jorn – Rastløs Rebel’.  Alle kan møde op og deltage i kampene og DBU Street CPH står klar til at hjælpe spillet i gang.

Royalt havespil, sportsomvisninger og -film
Har du en royalist gemt i maven? Måske en ældre en af slagsen? Rosenborg Slot giver dig mulighed for at smage lidt på det lystige liv ved Christian d. 4.’s hof, når der bydes velkommen til Pall Mall i Kongens Have. Spillet er en mellemting mellem kroket og golf og var populært ved de europæiske hoffer i 1600-tallet. Der vil både være en børnebane og en 300 meter lang bane for voksne i alleen tættest på Rosenborg.
Trænger du til mere indsigt kan du blive klogere på de tidligste varianter af spil som polo og skak på Davids Samlings specialomvisninger. Og hvis du elsker sport – men helst vil slippe for at røre en finger – så får du muligheden i Filmhusets bløde biografsæder.


TRIOLEKTISK FODBOLD

Fodbold med tre hold på Eksercerpladsen ved Kongens Have.
Kl. 12-16 / For alle / Gratis / Deltagelse efter først til mølle-princippet.

Kl. 12 – 14 Streetfodbold foreningen ’Futbol de Calle’ indtager den sekskantede bane. Efter første kamp kan alle, der har lyst, være med.

Kl. 14 – 14.30 – Showkamp – oplev kendte navne prøve kræfter med triolektisk fodbold. Se bl.a. Xander Linnet, den tidligere FCK spiller Clement Cliford og fotografen Jan Grarup.

Kl. 14.30 – 16 – Livgarden indtager den sekskantede bane. Efter første kamp kan alle, der har lyst, være med.


PALL-MALL

Royalt havespil i Kongens Have.

kl. 12-16 / For voksne og børn fra 5 år / Gratis
Deltagelse efter først til mølle-princippet.


PÅ JAGT EFTER DE SMÅ SKATTE

Skattejagt i Den Hirschsprungske Samling.

Kl. 12 -16 / For børn op til 12 år (børn under 7 år skal have hjælp af en voksen)
Gratis for børn. Voksne betaler entré på 75 kr.


SPORT OG SPIL SOM TRÆNING TIL VIRKELIGHEDEN
Særomvisning i Davids Samling.

Kl. 12 – 12.45 & kl. 13 – 13.45 / For alle / Gratis
Højst 15 personer til hver omvisning.


‘THREE SIDED FOOTBALL’

Dokumentarfilm i Cinemateket.

Kl. 16.30 / For voksne
Billetter til ’Three Sided Football’ er gratis og bestilles på cinemateket.dk eller hentes i billetsalget.

 

Praktisk information
PARK LIFE
Tid / den 24. maj 2014 fra kl. 12 16
Sted / Kongens Have, Eksercerpladsen og museerne

Park Life 2014 er støttet af 15. Juni Fonden og arrangeret i samarbejde med Futbol de Calle, DBU Street CPH og Livgardens Historiske Samling.

15 juni fonden logo

Foto: Søren Skov. Venligst udlånt af Museum Jorn.

 

 

af Parkmuseernes sekretariat den 21.05.2014

Aktuelt