Sommerfuglehuset

UDSTILLING I BOTANISK HAVE

NB! Sommerfuglesæsonen i Sommerfuglehuset slutter d. 1. november. Herefter vil der stadig være mulighed for at opleve Palmehus-komplekset – herunder væksthusene.

I Sommerfuglehuset har Statens Naturhistoriske Museum, som Botanisk Have hører under, skabt en eventyrlig kulisse, som publikum kan træde ind i og opleve sommerfuglenes liv og forvandling på allernærmeste hold.

Det nye sommerfuglehus og forvandlingen af Palmehuset og væksthusene med bl.a. bedre formidling og indretning er en del af et formidlings- og oplevelsesløft i Botanisk Have, der også omfatter Den nordiske ølhave, som åbnede 8. juni.

“Sommerfugle er fantastiske. De er utroligt smukke og vækker begejstring overalt. Deres livscyklus har fascineret kunstnere, forfattere og videnskabsfolk siden antikken. De er skoleeksempler på millioner af års evolutionshistorie i samspil med planter og andre dyrearter, hvor udseende og adfærd er resultatet af konstant tilpasning til deres omgivelser”, siger museumsdirektør Peter C. Kjærgaard og fortsætter

“På Statens Naturhistoriske Museum ønsker vi at skabe en tættere forbindelse mellem mennesker og natur. Botanisk Have er det perfekte sted at bruge den levende natur til at formidle viden, begejstring og forståelse. Med omkring 10.000 plantearter er Botanisk Have et biodiversitetshotspot, et åbent og levende laboratorium. Det skal bruges, og vi inviterer nu folk med ind til et formidlings- og oplevelsesløft. Sommerfuglehuset er sammen med Den nordiske ølhave de første initiativer, vi har taget. Men det er kun begyndelsen”, lover museumsdirektør Peter C. Kjærgaard.

Sommerfuglehuset er støttet af Augustinus Fonden og 15. juni Fonden.

Praktisk information

Åbningstider:
Tirsdag – søndag: 10-17
Mandag: Lukket

Sted:
Palmehus-komplekset
Botanisk Have
Gothersgade 128
1123 København K

Entré

Voksen: 60 kr.
Barn (3-16 år): 40 kr.
Barn (0-2 år): Gratis
Studerende: 40 kr.
Årskort: Gratis adgang med årskort til museet

Billetter kan købes ved Sommerfuglehuset i Botanisk Have.
Billetten giver adgang til både Sommerfuglehuset og Palmehuset.

Læs mere om udstillingen og find flere praktiske informationer på vores hjemmeside…

af Statens Naturhistoriske Museum den 09.10.2018

Aktuelt