Arbejdermuseet

24.3.21:

Covid-19: Parkmuseerne åbner igen den 21. april 2021.

Parkmuseerne følger myndighedernes Covid-19-retningslinjer og åbner igen den 21.april 2021. Gyldigheden af billetter blive forlænget med den periode, som nedlukningen kommer til at vare. Mere info følger.

Kom tæt på arbejderfamiliers hverdag gennem de sidste 150 år, og se hvordan arbejderne byggede fundamentet til det danske velfærdssamfund.

I arbejdernes gamle forsamlingsbygning på Rømersgade nr. 22 ligger Arbejdermuseet. Op ad de krogede trappeopgange og inde i de små lejligheder lukkes dørene op til arbejdernes livsvilkår igennem de sidste 150 år.

Blandt andet kan du besøge Familien Sørensens to-værelses lejlighed, hvor mor og far boede med fem børn fra 1915. Du kan følge både børn og voksne gennem hverdag og arbejdsliv, og mærke familiens historie helt tæt på.

For børn og barnlige sjæle findes Børnenes Arbejdermuseum, hvor de yngste kan lege sig tilbage til dengang oldemor var barn. Besøg købmanden eller pantelåneren, her må du røre ved alt! Der er gratis entré for alle børn under 18 år hele året rundt.

Du kan også besøge den fine originale kaffebar, hvor du kan drømme om 1950’erne med et stykke kiksekage og en kop Rich’s kaffeerstatning.

Bygning indstillet til Unesco
Arbejdermuseets bygning er Europas ældste og verdens næstældste forsamlingsbygning for arbejdere. Derfor er den i øjeblikket indstillet til UNESCOS verdensarvsliste.

Den blev bygget af arbejderne selv som samlingssted for Arbejderbevægelsen i 1879. Alle lokalerne blev brugt som forskellige værksteder, fagforeninger og partikontorer. Thorvald Stauning har haft kontor i bygningen, og i den smukke, gamle festsal har mange prominente taler slået deres folder.

Aktuelt