Nyt fra Parkmuseerne

Hver måned kan du besøge museerne i selskab med personligheder fra kulturlivet og blive opdateret på kvarterets nye udstillinger og arrangementer.

Nyt fra Parkmuseerne udgives hver måned som tillæg i Københavneravisen. Avisen husstandsomdeles i Indre By og Christianshavn og kan downloades som pdf.

NR 12 – JUNI/JULI 2018
“Pludselig stod jeg i et land jeg aldrig havde hørt om”
Han var helt alene i en ukendt verden, da han blot 21 år gammel drog ud på en rå og ubetrådt rute, der senere fik navnet The Hippie Trail. Nu bliver Torben Huss’ rejsefotos udstillet på Davids Samling… Læs artiklen på side 13.

NR 11 – MAJ 2018
“Jeg elsker at høre nattergalen en forårsmorgen i København”
København er langt fra den grønne by, som mange ønsker den være, når byens natur ikke har større politisk opbakning, siger Nikolaj Kirk, da Nyt fra Parkmuseerne møder den landskendte kok i Botanisk Have…Læs artiklen på side 13.

NR 10 – APRIL 2018
Drømmen om det hvide guld
Elfenben er et stykke Danmarkshistorie om konger, kunstnere, slaver og prydgenstande næsten så værdifulde som guld. Det fortæller Rosenborgs mangeårige inspektør Jørgen Hein, der er aktuel med sit sidste store bogværk om slottets samling…Læs artiklen på side 11.

NR 9 – MARTS 2018
“Det begyndte med teletubbies på syre”
Den landskendte flodhest Dolph er en af Anders Morgenthalers største succeser og blev til på en blanding af teletubbies, en ophidset skuespiller og et boldbat, siger tegneren og filminstruktøren på udstillingen Art in the Making…Læs artiklen på side 13.

NR 8 – FEBRUAR 2018
Halfdan E: “En Mercedes lyder storladent som orkestermusik”
Enhver fortælling, karakter og genstand har sin egen melodi, siger filmkomponisten Halfdan E under en musikalsk samtale om den succesfulde trilogi Bænken, Arven og Drabet…Læs artiklen på side 17.

NR 7 – JANUAR 2018
Kvindelig imam: “Vi har glemt vores historie”
Mange muslimer følger en rigid udgave af Islam, fordi de har glemt deres historie. Det siger den kvindelige imam Sherin Khankan på Davids Samling…Læs artiklen på side 17.

NR 6 – DECEMBER 2017
Når du ser et stjerneskud
Ole Henningsen fra foreningen Skandinavisk UFO Information har studeret stjernehimlen i over 60 år. Engang troede han på flyvende tallerkner, men den tro er for længst fløjet bort… Læs artiklen på side 17.

NR 5 – NOVEMBER 2017
Engelsk kunstner udødeliggør dansk familie
Ny skulptur af en dansk familie kendt fra tv står klar som tidsbillede anno 2017. “Jeg er optaget af den virkelighed, vi kan relatere til og forstå”, siger kunstneren Gillian Wearing… Læs artiklen på side 17.

NR 4 – OKTOBER 2017
Sigurd Barrett: “Rosenborg giver et sug af storhed”
Danskerne har trods tabte krige altid været et stolt og ufortrødent folk, og det har givet os en særlig selvforståelse, siger Sigurd Barrett på Rosenborg Slot. Han er aktuel med sin egen Danmarkshistorie til børn… Læs artiklen på side 15.

NR 3 – SEPTEMBER 2017
Danske Mona Lisa’er på Hirschsprungske
Vores opfattelse af følelser har ændret sig gennem tiden, viser ny udstilling på Den Hirschsprungske Samling, der inviterer publikum til at tolke guldalderportrætter… Læs artiklen på side 11.

NR 2. JANUAR 2017

Haifaa_Awad_450pix_Foto_JosefineAmalieChristensen

Det er hamrende koldt. Skal du ikke til Thailand?
Fortvivl ej. Her er seks oaser, hvor du kan drømme dig væk til eksotiske himmelstrøg.
Læs mere her

“Når ISIS bomber kulturskatte, mister jeg min identitet”
Heldigvis bevarer Davids Samling kunstskatte som dem, der bliver sprængt i stykker i Iran og Syrien, siger den danske forfatter og læge bag Dagbog fra Syrien, Haifaa Awad.
Læs mere her

I biffen med cocktails og gourmet
Veninder og kærestepar mødtes til film, tapas og cocktails i Cinemateket, der hver uge giver publikum ekstraordinære filmoplevelser.
Læs mere her

Historisk teori: Fabeldyr stammer fra dinosaur
Griffen, dragen og enhjørningen har en naturlig forklaring og er ikke bare fri fantasi, fortæller naturhistorisk forsker Bent Lindow.
Læs mere her

Læs hele avisen i en digital bladre-version her.

Nr. 2 blev udgivet i samarbejde med Cityavisen.


NR. 1. SEPTEMBER 2016

smk_pudekamp_02-450pix

Historiske rekorder: Folk strømmer til museerne
Vi har spurgt en fremtidsforsker, hvad tendensen skyldes.
Læs mere her

Granatsplinter i ørerne og en penis på fingerringen
Tre bizarre gaver, der afslører nogle af kongerækkens mest lidenskabelige affærer.
Læs mere her

Kunst skal bare nydes
Tag på Statens Museum for Kunst med arkitekt og tv-vært Eva Harlou.
Læs mere her

Efterårsferien kalder!
Der er masser at opleve for børn og deres familier i uge 42.
Læs mere her

Læs hele avisen i en digital bladre-version her.

Nr. 1 blev udgivet i samarbejde med Cityavisen.

 

 

af Parkmuseernes sekretariat den 29.08.2018

Aktuelt