Den nordiske ølhave

NY UDSTILLING I BOTANISK HAVE

I år dyrker vi humle og andre planter, der anvendes til ølbrygning. Det foregår i Den nordiske ølhave, et nyt temporært kvarter i Botanisk Have.

Øl bygger på en lang, rig og vigtig tradition i de nordiske lande. Fra vikingernes øl til moderne nordiske opskrifter har brygmestre anvendt et stort udvalg af planter til at skabe karakteristiske og velsmagende drikkevarer, som er unikke for denne del af verden.

I Den nordiske ølhaven viser vi mange historiske såvel som moderne planter anvendt i nordisk ølbrygning. Her kan du udforske mangfoldigheden af planter – lægge mærke til deres former, farver og dufte – og blive klogere på, hvad øl er, og hvordan opskrifter og smag har ændret sig gennem tiden.

Den nye nordiske ølhave i Botanisk Have er blevet til i et tæt samarbejde mellem Carlsberg Laboratorium og botanikere fra Statens Naturhistoriske Museum, som Botanisk Have hører under.

Besøg vores hjemmeside hvor du kan finde flere informationer om Den nordiske ølhave og se de arrangementer, som er tilknyttet det nye temporære kvarter.

Klik her for at besøge vores hjemmeside…

af Statens Naturhistoriske Museum den 18.01.2019

Aktuelt