Det må du ikke gå glip af i december

Klippe-klister: Inviter en dinosaur til jul
Dinosaurerne uddøde godt nok længe før Jesus blev født. Men hvem siger, at julepynten ikke kan peppes lidt op med nye indslag fra dyreriget? Geologisk Museum holder juleklip med dino-tema, så her kan du klippe julehjerter og kravlenisser med dinosaurer på.

Statens Naturhistoriske Museum, Geologisk Museum. Dino-julehjerteværksted i weekenderne op til jul samt mellem jul og nytår.

Julekalender: Se 24 afsnit om et mesterværk
Ét kunstværk fortalt i 24 afsnit. Det er konceptet bag tv-værten og kunsthistorikeren Peter Kærs kunstkalender. Hver dag går Kær på jagt efter nye aspekter af maleriet Et selskab af danske kunstnere i Rom, der er malet i 1837 og hænger på Statens Museum for Kunst. Følg med på smk.dk, hvor julekalenderen bliver vist hver dag.

SMK – Statens Museum for Kunst. Kærs Kunstkalender, 1.-24. december 2018 på smk.dk

Åndehul: Drik gløgg på slottet
Har du brug for en pause fra julens mange gøremål? Så tag ind på Rosenborg, og find ro i en historisk periode, hvor alting gik lidt langsommere. På slottet kan du også købe en julebillet, der inkluderer et besøg i de kongelige gemakker samt gløgg og æbleskiver i caféen.

Rosenborg, julebillet til 155,- fra 1. december og resten af måneden.

Kunst: Jagt bakketrolden Sindre
Bakketrolden Sindre har en spids rød hat på hovedet og blev malet af kunstneren Johan Thomas Lundbye for over 100 år siden. Trolden har gemt sig flere steder på Den Hirschsprungske Samling, og museet sætter derfor præmier på højkant til de gæster, der kan finde Sindres gemmesteder.

Den Hirschsprungske Samling. Jul på museet – aktivitetsark udleveres hele december.

Film: Kom i julestemning med Hollywood
Hollywood har i årtier været en stabil leverandør af julefilm. Lillejuleaftens dag viser Cinemateket en af de mere originale klassikere Det er herligt at leve fra 1946. Her gør en engel det klart for den ulykkelige familiefar George, hvordan verden ville se ud uden ham.

Cinemateket. Det er herligt at leve vises 23. december 2018 i forbindelse med serien Hollywood i julehumør

Guidet tur: Oplev Indien gennem verdens første kameralinser
Er du træt af kulden? Så kom med til østens varme. Tre gratis omvisninger i december introducerer publikum til udstillingen Under Indiens Himmel på Davids Samling. Den viser, hvordan Indien så ud i 1800-tallet, da de første fotografer dokumenterede landet med verdens første kameraer.

Davids Samling. Tirsdagsomvisninger i december, 4., 11. og 18. december 2018.

af Parkmuseernes sekretariat den 28.11.2018