Efterårsferie for børn

I uge 42 er museumskvarteret fyldt med aktiviteter for børnefamilier. Her er noget for alle. De stille, de flyvske, de kloge og de kreative børn.


Lyt med når Fanden og hans Oldemor besøger kunstmuseet
Tag plads på et fortælletæppe og hør Kim Fupz Aakesons fantastiske fortælling om Fanden og hans Oldemor. Historien er inspireret af kunstværkerne på Statens Museum for Kunst.

SMK – Statens Museum for Kunst. Familieture med oplæsning, 13.-21. oktober 2018

Se de nyeste japanske tegnefilm
Japanske streger fylder Cinemateket i uge 42. Her kan I se animationsfilm af en stribe instruktører, som for nylig har fået deres internationale gennembrud. For de tegneglade er der også manga-workshop og for de sultne er Restaurant SULT’s populære brunch åben hver dag.

Cinemateket. Ny japansk animation og tegneworkshop, 12.-21. oktober 2018

Få malet henna på hænderne
Få hænderne udsmykket med orientalske mønstre i naturlige henna-farver. Bag det åbne værksted på Davids Samling står designer Nicole Kruckenberg Breum. Tirsdag til fredag er der også omvisninger for børn i samlingen.

Davids Samling. Henna Salon, åbent værksted, tirsdag 16.10 og torsdag 18.10 2018

Bliv ansat ved kongens hof
Frederik 4. har brug for nye adelsfolk til sit hof. Alle børn kan melde sig og prøve at blive en fin adelsmand eller –dame. For at børnene kan opleve hvad det vil sige, skal de blandt andet lede efter skjulte monogrammer, høre kongelig musik og lære at bukke og neje.

Rosenborg. Frederik 4.’s hofskole, 13.-21. oktober 2018

Flyv i skjul med en sommerfugl
Geologisk Museum er blevet indtaget af sommerfugle. I efterårsferien kan man studere de bevingede insekter under et mikroskop, så frø til sin egen sommerfugleplante og farvelægge tegninger og lave masker, der forestiller sommerfugle.

Statens Naturhistoriske Museum, Geologisk Museum

Lav kunst med kvinderne fra Skagen
På Den Hirschsprungske Samling står billedkunstner Laura Elaine Guiseppi for feriens kunstværksted, hvor børn kan lave værker med inspiration fra særudstillingen Michael Ancher og kvinderne fra Skagen.

Den Hirschsprungske Samling


Billedet er fra animationsfilmen ‘Udyret og hans lærling’, som vises i Cinemateket

af Parkmuseernes sekretariat den 29.08.2019

Aktuelt