Forført af farver

Pasteller fra Anna Ancher til P.S. Krøyer

30. juni 2018 – 13. januar 2019

Museet rummer en fin samling af pastelmalerier fra 1800-tallets sidste årtier og starten af 1900-tallet. Pastelteknikken kan spores tilbage til det 15. århundrede, men var især populær i 1700-tallet, hvor den lette og luftige pastelfarve passede godt til Rokokoens æstetik. Efter stort set at være gået i glemmebogen fik pastelmaleriet en renæssance, da de franske impressionister tog teknikken op igen i 1870’erne. Unge danske kunstnere som Anna Ancher og P.S. Krøyer rejste i disse år til kunstens metropol, Paris, hvor de med stor sandsynlighed har set pastelmaleriet udstillet på de parisiske saloner, og i 1880’erne begyndte de selv at eksperimentere med pastelmaleriet.

I denne udstilling i museets havesal kan du opleve pasteller fra museets samling af kunstnerne Anna Ancher, P.S. Krøyer, Frants Henningsen, Edma Frølich Stage og Carl Thomsen. På grund af pastellernes skrøbelighed og lysfølsomhed udstilles de kun sjældent og er normalt opbevaret på magasin. Udstillingen er derfor en enestående mulighed for at se disse værker samlet.

Kom helt tæt på Anna Anchers intime interiører og portrætter af lokale koner fra Skagen og dyk ned i Krøyers store og detaljerige pastelkartoner. Krøyers kartoner danner forlæg til nogle af kunstnerens mest berømte malerier, blandt andet Ved frokosten, Skagens-Jægerne og Sankt Hansblus ved Skagen strand.

Læs mere her.

 

af Den Hirschsprungske Samling den 27.09.2018

Aktuelt