Hirschsprung LATE

Intro til Den anden Guldalder 26. september kl. 18

Til efterårets første Hirschsprung LATE kan du komme bagom den nyåbnede udstilling Den anden Guldalder. Johan Ludvig Lund over alle grænser. Museumsinspektør og kurator Anna Schram Vejlby vil denne aften give en særintroduktion til udstillingen.

Glemmebogen rummer mange kunstnere, og Lund er en af dem. Som professor på Kunstakademiet uddannede han sammen med C.W. Eckersberg den generation af danske kunstnere, vi i dag kender som guldaldermalerne. Mens Eckersberg er kendt som ’dansk malerkunsts fader’, har få imidlertid hørt om Lund, selvom han spillede en lige så vigtig rolle i samtidens kulturliv som lærer og kunstner.

Med udstillingen Den anden Guldalder. Johan Ludvig Lund over alle grænser åbner vi for glemmebogen. Her vil du møde værker af Lund, af hans elever og af hans venner i Danmark og Tyskland. Sidstnævnte inkluderede kunstnere, digtere og intellektuelle som Caspar David Friedrich, J.C. Dahl, de tyske nazarenere og familierne Brun, Schiller og Humboldt.

Hirschsprung LATE

Den sidste torsdag i hver måned har vi udvidet museet åbningstid fra kl. 11-20. Til Hirschsprung LATE inviterer vi indenfor til en aften i kunstens og kulturens tegn. I løbet af efteråret og vinteren byder vi på alt fra oplæsning af kunstnerbreve og croquis til fællessang og særlige introer til aktuelle udstillinger.

Praktiske informationer

Omvisningen starter kl. 18 og varer ca. en time.

Pris: Normal entrébillet til museet. Gratis for årskortholdere.

Ankom i god tid, da der er et begrænset antal pladser på omvisningen.

Tilmelding ikke nødvendig.

Museet holder denne dag åbent kl. 11-20, hvorfor der vil være mulighed for at se udstillingen på egen hånd før og efter introen.

af Den Hirschsprungske Samling den 27.08.2019

Aktuelt