Hirschsprung LATE

29. august kl. 18

Finnissage og intro 29. august kl. 18

Til sommerens sidste Hirschsprung LATE markerer vi afslutningen på Hjørneudstillingen Johan Rohde. En kunstners værksted, som lukker d. 8. september. Kom med til en hyggelig og uformel finnissage, der byder på en spændende introduktion til kunstneren og sjove fortællinger fra brevarkivet.

Johan Rohde var et multitalent. Han udfoldende sig inden for alt fra maleri og grafik til sølvsmede- og møbelkunst og fungerede tilmed som kunstkritiker. Kom tæt på denne særlige kunstner, hans kunstneriske processer og betydning for dansk kunstliv, når museumsinspektør Camilla Klitgaard Laursen giver en introduktion til udstillingen. Hør om tilblivelsen af Hjørneudstillingen og den store samling af skitsebøger, tegninger og fotografier, som Ny Carlsbergfondet fornylig donerede til museet og som kan ses for første gang i udstillingen.

Aftenen vil også byde på oplæsninger fra brevarkivet. Da Johan Rohde var nær ven med Den Hirschsprungske Samlings første direktør, kunsthistorikeren Emil Hannover, rummer museets arkiv mere end 344 breve udvekslet mellem de to. Projektmedarbejder i brevarkivet, Miriam Watts, vil rammesætte og læse udvalgte breve op til og fra kunstneren.

Hirschsprung LATE

Hirschsprung LATE er et nyt initiativ på museet. Den sidste torsdag i hver måned udvider vi museets åbningstid indtil kl. 20 og inviterer inden for til en aften i kunstens og kulturens tegn. I løbet af sommeren og efteråret byder vi blandt andet på croquis, sang, halloween for voksne og særlige introer til vores aktuelle udstillinger.

Praktiske informationer

Finnissagen starter kl. 18 og varer ca. en time.

Pris: Normal entrébillet til museet. Gratis for årskortholdere.

Ankom i god tid, da der er et begrænset antal pladser. 
Tilmelding ikke nødvendig.

Museet holder denne dag åbent kl. 11-20, hvorfor der vil være mulighed for at se Hjørneudstillingen på egen hånd før og efter finnissagen.

Hjørneudstillingen kan ses til og med den 8. september 2019.

af Den Hirschsprungske Samling den 27.08.2019

Aktuelt