Hovedværker fra Den Kongelige Kobberstiksamling

Indtil 10. maj 2020

Pasteller, tegninger, akvareller, collager og fotografier. Den Kongelige Kobberstiksamling på SMK indeholder mere end 240.000 værker på papir med oceaner af forskellige teknikker. Samlingen har rod i de danske kongers private samlinger, men er i dag en del af hele Danmarks kunstsamling.

Vi har håndplukket de bedste værker frem fra magasinerne  alt fra Rembrandt over Picasso til O’Keefe og Bourgeois – fra 1500-tallet op til i dag. Du kan blandt andet se,  hvordan performancekunst genfortolkes til kunst på papir som i Lene Adler Petersens og Bjørn Nørgaards aktion i 1969, hvor Lene Adler Petersen vandrede nøgen gennem Børsen.

Da værker på papir er meget mere sarte end et maleri eller en skulptur, kan de ikke hænge fremme permanent. Highlights fra Kobberstiksamlingen giver dig en helt særlig mulighed for at opleve papirværkerne fra SMK’s samling.

Topfoto: Erich Heckel, Liebespaar, 1909-1910, SMK.

af Parkmuseernes sekretariat den 05.12.2019