Hvad skabet gemte

Forskerkvarter 4. september kl. 14

Museets samling rummer meget mere end malerier. I arkiver og magasiner findes genstande som kunstnere fra hele 1800-tallet har ejet og brugt i deres kunstneriske arbejde. Museets stifter, kunstsamleren og tobaksfabrikanten Heinrich Hirschsprung, havde et nært forhold til mange af tidens kunstnere, kom i deres atelierer og fulgte deres arbejde og proces fra skitse til færdigt værk.

Hirschsprungs nære forhold til kunstnere er grunden til, at samlingen i dag rummer alt fra pensler og malerpaletter til kunstnermøbler og P.S. Krøyers vandrestok. Til dette Forskerkvarter kan du møde museumsinspektør Camilla Klitgaard Laursen, der har fundet kunstnereffekter frem fra gemmerne og museets birketræsskab i kælderen, hvor mange af de sjældent sete skatte opbevares.

Om Forskerkvarter

Museets samlinger og arkiver i kælderen bugner af historier, der sjældent kommer frem i lyset. Hver første onsdag i måneden kl. 14 kan du møde museets direktør, inspektører eller kunstfaglige personale, når de fortæller om nogle af de usete, gemte og glemte historier i museets forskning og samling. Oplev alt fra skitser til kunstnerbreve og fotografier, som på grund af de skrøbelige materialer normalt er gemt væk i museets magasiner.

Pris: Normal entrébillet til museet. Gratis for årskortholdere.

Tilmelding ikke nødvendig.

af Den Hirschsprungske Samling den 27.08.2019

Aktuelt