Karettur med kongen: Filmen ”Christian IV – den sidste rejse” med slotsomvisning og øl

Har du brug for et afbræk fra den hektiske juleshopping, og er du interesseret i at dykke ned i historien om en af Danmarks mest farverige konger?

Søndag d. 16. december afholder Rosenborg og Empire Bio et arrangement, der gennem omvisning på slottet og efterfølgende visning af filmen ”Christian IV – den sidste rejse”, giver et indblik i kongens sidste dage, der ledte op til hans død på Rosenborg d. 28. februar 1648.

Arrangementet er todelt, og består af en omvisning på Rosenborg fra 15:00 til 16:00 og visning af filmen ”Christian IV – den sidste rejse” i Empire Bio kl. 16:45. Der er altså god tid til at bevæge sig fra slottet i Kongens Have til biografen på Guldbergsgade 29F, inden der i kongens ånd serveres en læskende øl, og filmen bliver introduceret af instruktør Kasper Kalle og producer Claudia Saginario.

På slotsomvisningen kan man opleve de værelser, kongen levede i, samt opdage nogle af de mange hemmeligheder, han fik bygget ind i sin højtelskede bolig. Slottet, der bl.a. huser et overdådigt skatkammer og hemmelige musikkanaler, udviklede sig over årene til kongens yndlingsresidens, og har dannet ramme om mange stormfulde episoder, hvilket også er omdrejningspunktet i Kasper Kalles film.

I filmen, der hovedsageligt foregår i en karet på vej til Rosenborg, ses bl.a. Baard Owe, Karen-Lise Mynster, Rudi Køhnke og Rosalinde Mynster, som henholdsvis den unge og den ældre Christian 4. og dennes elskerinde, Kirsten Munk.

Hele arrangementet koster 150 kr., og billetter kan købes her. Bemærk venligst, at der er et begrænset antal pladser i biografsalen.

Fotografier taget af Jason Idris

af Rosenborg Slot den 03.12.2018

Aktuelt