Kirchner og Nolde til diskussion

Forår 2021

Med forårets store udstilling stiller SMK skarpt på to mastodonter i moderne billedkunst: Ernst Ludwig Kirchner og Emil Nolde.

Kirchner og Nolde blev berømte for deres nyskabende brug af stærke farver og voldsomme penselstrøg. I perioden 1908-1918 fandt begge kunstnere inspiration hos mennesker og kulturer fra især Afrika og Oceanien. I samme periode, som Tyskland var kolonimagt i disse verdensdele.

Oplev nogle af de mest spektakulære kunstværker fra perioden. Dyk ned i historien om Kirchner og Nolde. Og vær med, når vi diskuterer kunst og kolonimagt.

Topfoto: Ernst Ludwig Kirchner, Siddende kvinde med træskulptur (Sitzende Frau mit Holzplastik), 1912. Virginia Museum of Fine Arts, Richmond. Adolph D. and Wilkins C. Williams Fund, 84.80. Foto: Travis Fullerton © Virginia Museum of Fine Arts.

af Parkmuseernes sekretariat den 12.03.2021