Krøyer og kunstnerkolonierne – Skagen og Hornbæk

Omvisning 1. september kl. 14

Mange kender maleren P.S. Krøyer for hans tid i Skagen, som en del af kunstnerkolonien Skagensmalerne. Sammen med blandt andre kunstnerparret Anna og Michael Ancher, Holger Drachmann, Lauritz Tuxen og Carl Locher var han med til at sætte Skagen på landkortet allerede i kunstnernes egen samtid. Kunstnerkoloniens mange malerier af fiskere på havet og fine fruer på promenade på Skagen Sønderstrand har været med til at danne det billede mange af os stadig har af Skagen den dag i dag.

Til denne omvisning kan du komme med på en rejse til 1800-tallets sidste årtier, hvor kunstnerkolonien i Skagen men også en endnu tidligere koloni i Hornbæk på Nordsjælland var på deres højeste. I 1873, ni år før Krøyer første gang besøgte Skagen, rejste han til Hornbæk i selskab med kunstnervennerne Frants Henningsen, Viggo Johansen og Kristian Zahrtmann. Mødet mellem kunstnerne, de lokale, naturen og kysten med Kullens blå klipper i horisonten blev starten på Danmarks formentligt tidligste kunstnerkoloni. Her mødtes og sidenhen bosatte mange af de kunstnere sig, som i 1880’erne og 90’erne rejste til Jylland og blev en del af kunstnerkolonien i Skagen.

Hør om hovedværker fra kunstnernes tid i Skagen og lyt med, når vi dykker ned i Hornbækkoloniens værker, som vises i den aktuelle sommerudstilling P.S. Krøyer og kunstnerkolonien i Hornbæk. Denne søndag er det sidste chance for at se udstillingen, som lukker d. 1. september kl. 16.

Praktiske informationer

Pris: Normal entrébillet til museet. Gratis for årskortholdere.

Ankom gerne i god tid og tilmeld dig i skranken. 
Der er et begrænset antal pladser på omvisningen.

af Den Hirschsprungske Samling den 27.08.2019

Aktuelt