For børn

Find børnevenlige oplevelser i museumskvarteret året rundt.

Byens største værksted for børn
Hver weekend åbner SMK dørene til Børnenes Værksted. Her kan man prøve alverdens sjove materialer og skabe sin egen kunst. Endda med hjælp fra museets kunstuddannede medarbejdere.

En tur tilbage i tiden
Børnenes Arbejdermuseum kan de yngste museumsgæster opleve og lege sig ind i arbejderbørnenes liv for omkring 100 år siden. Man kan for eksempel prøve at arbejde som bybud eller på bryggeri, besøge pantelåneren eller gøre husarbejde i en gammel lejlighed. Udstillingen egner sig for børn i alderen ca. 3-12 år.

Hjælp kongen med at finde sin hukommelse
På Rosenborg har Kong Christian fået hukommelsestab. Ved hjælp af aktivitetsarket Kongerunden kan man hjælpe ham med at huske sin tid som konge. Det kræver et kodeord, og dem som kan regne det ud får en belønning i museumsbutikken.

Legepladser i parkerne
I Kongens Have og Østre Anlæg ligger i alt tre legepladser. I Kongens Have finder du desuden det traditionsrige Marionet Teatret. I Østre Anlæg er der basket- og tennisbane samt soppebasin om sommeren og kælkebakke om vinteren

Entré for børn og voksne
På mange museer er der gratis entré for børn, men ikke alle. Tjek derfor museernes entrépriser. Voksne får gratis adgang med en Parkmuseerne-billet. Parkerne har gratis adgang for alle.

 

 

.

Aktuelt