Lydkanalkoncert på Rosenborg

Oplev historiens vingesus, når musikken efter små 400 år igen strømmer op gennem Christian 4.s genialt udtænkte lydkanaler d. 25., 26. og 27 august.

Christian 4. fik udviklet lydkanalerne, så han kunne nyde musikken i sit private gemak, Vinterstuen, uden at skulle have selskab af musikerne. Derudover har kongen, der var lidt af en spasmager, sikkert nydt at se sine gæster rejse forundrede fra slottet, ude af stand til at afkode hvorfra den magiske musik dog kom fra!

Lydkanalerne lå skjult i flere århundrede og først ved restaureringen af slottet i 2005 dukkede de atter op. Rosenborg og husensemblet Violon-Banden vækker nu historien til live og fortæller i ord og med Christian 4.s musik om det unikke musikanlæg, der fungerer uden højttalere og forstærkere og som dannede skole i Europa.

Udover koncerten vil der også indgå en tur i kældrene, for at illustrere hvor musikerne i sin tid blev gemt af vejen, når de skulle underholde kongen.

Arrangementet er et samarbejde mellem Kongernes Samling og Violon-Banden.

Covid-19 restriktioner: Pga. risiko for spredning af Covid-19 sælger vi kun 23 billetter pr. dag. Som gæst kan du derfor føle dig helt tryg, idet du kommer til at sidde med god plads omkring dig.

Vi glæder os til at se dig til en historisk koncert i den stemningsfulde Vinterstue!

Køb billetter til koncerten via vores webshop

af Rosenborg Slot den 07.08.2020

Aktuelt