Nordic Highlights

8. april - 13. august 2017

SMK trækker sine bedste nordiske kunstværker frem i en ny udstilling. Kom tæt på de lyse sommernætter, de korngule høstmarker og den smukke, nordiske ødemark.

Udstillingen Nordic Highlights viser nordisk kunst, når det er allerbedst. Lad dig føre tilbage til den nordiske kunsts fødsel i 1800-tallet sammen med berømte kunstnere som Edvard Munch, Vilhelm Hammershøi, C.W. Eckersberg, Nicolai Abildgaard, Anna Ancher og mange flere.

Kunstneriske venskaber på tværs af Norden
1800-tallet er en glansperiode for dansk kunst, og gennem hele perioden er kunstnere fra de nordiske lande Norge, Sverige, Finland og Danmark i en tæt og kunstnerisk udveksling. Mange kunstnere rejser ud i Europa, og København er en vigtig mellemstation. Her gør de holdt, og mange kunstnerisk frugtbare venskaber opstår.

Lys i mørket
Fælles for de nordiske kunstnere er en særlig følsomhed over for lyset. Efter mange måneder med tungt vintermørke er de særligt opmærksomme på sollyset og lysets spil med skyggerne. Hvad enten det er i datidens kunstneriske hovedstæder Rom og Paris eller oppe i den smukke, nordiske ødemark. Særligt den lyse nordiske sommernat fascinerede mange malere og inspirerede dem til en lang række af periodens absolutte hovedværker.

Oplev Nordic Highligts – Spot på Dansk og Nordisk Kunst indtil 13. august 2017

Læs mere om udstillingen

af SMK den 15.06.2017

Aktuelt