Ny særudstilling: Fashioned from Nature

13. april – 1. september 2019

En kjole vævet af planterødder, øreringe fra 1875 lavet af fuglehoveder og Emma Watsons Calvin Klein-kjole skabt af plastik fra gamle plastikflasker. Det er nogle af de smukke, inspirerende og foruroligende genstande, som publikum møder i den anmelderroste udstilling Fashioned from Nature, der er udviklet i samarbejde med V&A i London og lige nu kan ses på Geologisk Museum.

Det komplekse forhold mellem mode og natur udforskes, når vi stiller skarpt på, hvordan modeindustrien finder både  ressourcer og inspiration i naturen. Eksklusive klædedragter fra V&A udstilles side om side med naturhistoriske genstande fra Statens Naturhistoriske Museums egne samlinger, og giver et fascinerende indblik i, hvordan mennesket altid har brugt naturens skønhed til at pynte sig selv med. Samtidig har modeindustriens negative påvirkning på natur og miljø været stigende, og den er nu så massiv, at industrien er en af de mest forurenende på kloden, hvilket er et vigtigt aspekt af den aktuelle udstilling:

– Vi vil både inspirere og give alle mulighed for at forstå og passe på naturens mangfoldighed. Det er vores fornemste opgave som naturhistorisk museum, og det er præcis, hvad Fashioned from Nature gør, lyder det fra professor Peter C. Kjærgaard, museumsdirektør på Statens Naturhistoriske Museum.

Udstillingen viser modeindustriens voksende omfang fra omkring 1600 til vore dage, dens indvirkning på naturen, og hvordan aktivister, miljøforkæmpere og designere i dag arbejder for en mere ansvarsbevidst modeindustri. Det er den første udstilling, der beskæftiger sig med mode og bæredygtighed i en så bred historisk ramme. Samtidig understøtter den Statens Naturhistoriske Museums tilslutning til FN’s Verdensmål.

 

Billede: Woven silk train for an evening dress, France or Britain, c. 1897-1905. Image Vee Speers © V&A.

 

Læs mere om udstillingen her…

Find flere informationer på vores hjemmeside…

af Statens Naturhistoriske Museum den 30.04.2019

Aktuelt