Påskeaktiviteter for børn på Rosenborg

Solen skinner, påsken står for døren, og København fremstår i sit bedste lys, med masser af aktiviteter for børn og voksne i de hyggelige helligdage.

Traditionelt set er påsken forbundet med påskefrokost, påskeæg og gækkebreve, men hvis I har fået nok af pastelfarvet papirklip og overgearet æggejagt kan I komme med på Rosenborgs utraditionelle påskeaktivitet ”Historier på ryggen – med våbenskjoldsværksted”, der henvender sig til børnefamilier med børn i alderen ca. 4-9 år.

Hver dag i påsken, fra den 13. til den 22. april, kan børn og deres voksne opleve Rosenborg i frøperspektiv og på egen krop finde ud af, hvad det kræver at blive en del af Frederik 4.s kongelige hof med alt hvad der hører sig til af kroner, juveler, monogrammer og royal musik.

Med en kongelig kappe om skuldrene og i selskab med en af vores læringspiloter, vil børnene udforske slottets mange rum, der gemmer på fantastiske fortællinger og finurlige detaljer, så langt øjet rækker.

Ud over historierne om Frederik 4. og hans oldefar Christian 4., der byggede slottet, vil børnene prøve kræfter med ægte hofetikette, når de skal lære at bukke og neje som en rigtig konge eller dronning.

Intet besøg på Rosenborg er komplet uden en tur i skatkammeret, så når oplæringen er overstået, vil børnene få mulighed for at se de funklende kongekroner og kronjuveler i det dunkle skatkammer. En oplevelse der er garanteret at imponere både børn og voksne!

Som bevis på børnenes royale uddannelse, får de til sidst lov til at lave deres helt eget våbenskjold, som de kan tage med hjem som minde om deres særlige oplevelse på slottet i påsken 2019.

Påskeaktiviteten er gratis for børn i følgeskab med en voksen med almindelig indgangsbillet (115 kr.). Tjek de praktiske oplysninger for aktiviteten og book din billet i Kongernes Samling Webshop HER.

af Rosenborg Slot den 08.04.2019

Aktuelt