Ragna Braase: Tekstil, grafik, sandal.

12. februar - 18. oktober 2020

Sidste år modtog Statens Museum for Kunst en stor donation af den danske kunstner Ragna Braases værker. Fra 12. februar præsenterer museet for første gang et udvalg af de arkitektoniske, orientalske og kosmiske drømmebilleder i udstillingen Tekstil, grafik, sandal.

Former, farver og materialiteter.

Den danske kunstner Ragna Braase (1929-2013) bevægede sig i krydsfeltet mellem kunst, arkitektur, håndværk og design. Hun skabte både abstrakte, stoflige værker, figurative malerier og forenklede, geometriske former i grafik og med vævning.

I kunstnerkredse var – og er – hun respekteret og anerkendt, men som mange andre kvindelige kunstnere på den tid opnåede hun aldrig den bredere anerkendelse. De seneste år er hendes værker dukket op til overfladen med fornyet aktualitet på flere kunstnerkuraterede udstillinger på Sorø Kunstmuseum, Esbjerg Kunstmuseum og Kastrupgårdsamlingen, men hendes navn er endnu forholdsvist ukendt.

Det forsøger SMK (Statens Museum for Kunst) nu at ændre på. Museet præsenterer museet en omfattende soloudstilling med Ragna Braases værker, som består af både maleri, grafik og tekstil. Alle værkerne i udstillingen er doneret af Ragna Braases søn, Martin Braase, og er en del af en større donation på i alt 54 værker, som han skænkede SMK i 2019.

Topfoto: Ragna Braase, Akvatinte (udsnit), 1974.

af Parkmuseernes sekretariat den 19.06.2020

Aktuelt