Det er hamrende koldt. Skal du ikke til Thailand?

Fortvivl ej. Her er seks oaser, hvor du kan drømme dig væk til eksotiske himmelstrøg.

1
Farverige Djibouti

Kunstneren Peter Bonnén er faldet for det lille afrikanske land Djibouti og befolkningens usædvanlige brug af stærke farver overalt i gadebilledet. Davids Samling viser en særudstilling med Bonnéns fotografier.
Davids Samling, ”Djiboutis Farver – Fotografier af Peter Bonnén” til 16. april 2017. Læs mere her

2
Sol over Amalfikysten
Følg i fodsporene på P.S. Krøyer til sydens sol og azurblå hav. Mange af 1800-tallets store, danske malere rejste til Sydeuropa for at studere naturen, lyset, de antikke ruiner og det lokale liv. Deres indtryk endte på et lærred, og i dag kan vi se en del af malerierne i Stockholmsgade.
Den Hirschsprungske Samlings permanente udstilling. Læs mere her

3
Regnskovens eksotiske vækster
Luftfugtigheden er høj i det tropiske klima i Palmehuset. Midt mellem regnskovens mangrove finder du koglepalmer, der stammer fra dinosaurernes tid, og kæmpe-åkanden Victoria, der kan bære et menneske og kun blomstrer om natten.
Botanisk Have, Palmehuset. Læs mere her

4
Japansk skønhed i Norden
Japansk og nordisk æstetik har meget til fælles. Allerede i 1800-tallet bejlede nogle af de største nordiske kunstnere til landet med de blomstrende kirsebærtræer. Oplev den japanske påvirkning i værker af blandt andet Edvard Munch og Vilhelm Hammershøi.
SMK – Statens Museum for Kunst, ”Japanomania” til 23. april 2017. Læs mere her

5
Prinsessens orientalske fornemmelser
Orienten var højeste mode i 1700-tallet, og det danske hof var ingen undtagelse. For at imponere sine gæster fik prinsesse Sophie Hedevig indrettet sit tårnkammer med moderigtige, asiatiske impulser fra gulv til loft.
Rosenborg, Prinsessens lakerede kabinet. Læs mere her

6
Hemmelige kys under den japanske måne
”Alt hvad jeg ved om kvinder, har jeg lært af Mizoguchi,” sagde filminstruktøren Fassbinder om sin japanske instruktørkollega. Berusende kærlighed og knuste drømme er temaet for Cinematekets aktuelle serie med japanske filmklassikere. Programmet byder også på te-ceremoni og stegte nudler.
Cinemateket, “Japanske klassikere – kærlighedens smerte”, til 26. februar 2017. Læs mere her


Vil du læse flere artikler fra Nyt fra Parkmuserne? Så klik her.

Illustration: Udsnit af P.S. Krøyer: Bugten ved Amalfi. Udsigt fra Albergo della Luna. 1890. Den Hirschsprungske Samling.

af Parkmuseernes sekretariat den 24.01.2017

Aktuelt