SMK Friedrich – Romantik <3

31.03.2017

KUNST + TALKS + DRINKS + PERFORMANCE + TEATER = DATENIGHT!

SMK Fridays handler denne gang om ét maleri – og om romantikken. Maleriet Efter stormen fra 1817 af Caspar David Friedrich – romantikkens absolutte hovedskikkelse – er fornyligt blevet en del af SMK’s samling. Så tag en udkåren under armen til en aften i romantikkens skær.

Filosofi, crashkursus og Schubert-lieder
Oplev filosof Anders Fogh Jensen i samtale med SMK’s direktør Mikkel Bogh om romantikkens tanker, om splittelseserfaringer og om, hvorvidt  vores tid igen er romantisk. Du kan også få et crash-kursus i romantikkens kunst af kunstformidler Sarah Hansen eller gå gennem SMK’s samling af dansk og nordisk kunst fra perioden til tonerne af Schubert og Carl Nielsen sunget af mezzo-sopran Kristin Mulders.

Romantisk/romantisk (<3)
Hør om også om hvordan museumsinspektør Kasper Monrad har haft øje på det særlige Friedrich-maleri i årevis, inden det lykkedes at købe det. Du kan også høre kunstnerne Christian Vild og Ferdinand Ahm Krags udlægning af Friedrichs maleri. Eller høre kunstformidler Rebekka Laugesen fortælle om koblingen mellem romantikken som kunst- og kulturstrømning, og det vi mener, når vi siger, at noget er romantisk.

Film og ny videokunst
I tråd med aftenens romantiske tema viser vi Per Kirkeby og Jørgen Leths film Dyrehaven den romantiske skov fra 1970 med musik af Henning Christiansen. Vi viser også et helt ny videoværk af kunstner Søren Aagaard med titlen Tåge og lys, samt musikfilmen til bandet Frisk Frugts plade Den Europæiske Spejlbue.

9x9x9: En romantisk bid teater
Du kan også opleve en lille bid af teaterforestillingen 9x9x9, som foregår på SMK i disse uger (læs mere her). Forfatter Ib Michael har skrevet en tekst til Per Kirkebys maleri Et romantisk billede fra 1965. Teksten opføres henover aftenen af skuespiller Mikkel Arndt .

Musikset og visuals af Age of Aquarius
Age of Aquarius udgøres af kunstnerne Nanna Starck og Uffe Isolotto. Sidst på aftenen vil de præsentere et musiksæt med vandrende visuals. I aftenens romantiske anledning følger billedsiden døgnets og landskabets rytme og følelse. Du kan som altid gå med på korte art talks og nyde en drink og en bid mad i SMK’s spektakulære Skulpturgade.

SMK Fridays er støttet af Bikubenfonden

af SMK den 23.03.2017

Aktuelt