SMK x Roskilde Festival

Vær med, når vi afslører Roskilde festivals kunst- og holdningsprogram for 2017. Temaet i år er Equality.

Oplev koncerter med Chinah, Irah og Solid Blake, se kortfilm fra MIX Copenhagen og træd ind i mystiske performance-universer. Tuborg giver en gratis øl til de første!

Koncerter: Irah, Solid Blake og Chinah
Funky elektro, drømmende pop og sofistikeret R&B – aftenens musikprogram er stopfyldt med lækre toner. Med sit sfæriske univers byder Irah på alternativ, drømmende pop med referencer til både triphop og Cocteau Twins. Solid Blake er oprindeligt fra Glasgow, og fra sin base i København har hun opbygget et solidt ry i byens undergrunds- og technomiljø.

Den danske trio Chinah kombinerer elektronisk pop med en sofistikeret R&B-lyd. Sidste år erobrede de Countdown-scenen på Roskilde Festival og beviste, at de er blandt de mest spændende bands i Danmark lige nu. Visual artist Stine Deja leverer visuel kunst til koncerten.

Kortfilm og talk: MIX Copenhagen og Jamaicas LGBTI-miljø
Den københavnske filmfestival Mix Copenhagen præsenterer fem kortfilm med fokus på kønsstereotyper, seksualitet og kønsidentitet. Du kan også opleve filmen Young and Gay: Jamaica’s Gully Queens. Filmen efterfølges af en talk med co-producer Christo Geoghegan.

Talks
Museum er magt. Hvem bestemmer, hvad der vises? Er der lighed i kunst? Gå med på tre art talks, der sparker diskussionen om lighed i gang. SMK’s kunstformidlere  får selskab af et korps af kunstguides, der er ved at lære dansk og nu vil diskutere kunstværker med dig.

Du kan også opleve politisk aktivisme gennem hiphop. Rapolitics inviterer to af medlemmerne fra egyptiske Revolution Records til talk og en kort koncert.

Installationer: Rune Bosse, CAMP og Amanda Baum & Naja Ryde Ankarfeldt
Kom med, når kunstner Rune Bosse inviterer til en forhandling mellem mennesket og naturen i den antropocæne tidsalder i sit værk Research for Network. CAMP / Center for Migrationspolitisk Kunst præsenterer i samarbejde med radioprojektet The Bridge Radio en lydinstallation med eksempler fra radioens migrationspolitiske arbejde.

Få desuden smagsprøver fra en levende installation af Amanda Baum og Naja Ryde Ankarfeldt.

Animationsværker og performances: Johannes Heldén, Klara Ström og Natasja Loutchko
Den svenske visual artist Johannes Heldén viser animationsværker og opfører en tværæstetisk performance med udgangspunkt i sit bogværk Astroøkologi. Heldéns performance foregår i et univers af science fiction, Twin Peaks-mysterier og intertekstualitet.

Med fokus på stemmen undersøger kunstner Klara Ström den mest personlige intimitet, kærlighed, sex, psykologi og sensitivitet.

Natasja Loutchko inviterer deltagerne til at stifte bekendtskab med fermenterende feberdrømme, når alkohol indtræder i deres system, og de skal reflektere over, hvad den gør ved deres kroppe.

Museets café Depanneur leverer et udvalg af mad og drikke både inde og ude.
NB: Mad og drikke må ikke tages med i udstillingssalene.

Tak til
Tuborg
Depanneur
Roskilde Festival

af SMK den 18.05.2017

Aktuelt