Sommeraktiviteter på Rosenborg

Sommerferien står for døren – og dermed også sæsonen for udlandsrejser. Skal du være hjemme, er der dog rig mulighed for at lege turist i egen by og udforske de kulturtilbud hovedstaden byder på. På Rosenborg har vi fx sammensat et sommerprogram med aktiviteter for børn og voksne, der giver stof til eftertanke mellem strand og pool.

For børn tilbyder vi omvisningen ”I røg og damp – med kroneværksted”, en omvisning på 1,5 time, der går i fodsporet på slottets bygherre, Christian 4. Vores læringspilot sørger selvfølgelig for at formidle historien i børnehøjde, så alle kan være med. Når rundturen på slottet er overstået, kan børnene fremstille deres egen konge- eller dronningekrone i kroneværkstedet, som de kan tage med hjem som minde om dagen. Det er gratis at være med, når entréen er betalt, men pga. begrænsede pladser beder vi dig booke din billet til omvisningen.  

De voksne skal selvfølgelig ikke snydes, så her tilbyder vi omvisningen ”Det bedste af Rosenborg”, en klassisk omvisning om Christian 4.s elskede lystslot. Kom helt tæt på historien og få et indblik i, hvordan den farverige konge og hans efterkommere levede og boede. Omvisningen runder selvfølgelig Skatkammeret i kælderen, hvor du kan lade dig forblænde af nogle af landets største skatte. Omvisningen foregår på dansk hver søndag og koster 45 kr. oveni éntreprisen. Book din billet til ”Det bedste af Rosenborg”.

Om du er stor eller lille, er der altså god grund til at slå et smut forbi Rosenborg i sommerferien, når du alligevel er ude og nyde vejret i Kongens Have. Tilbage er der kun at ønske god sommer fra alle os hos Kongernes Samling!

af Rosenborg Slot den 26.06.2019

Aktuelt