Sommerfugle. Naturens stille budbringere

UDSTILLING PÅ GEOLOGISK MUSEUM

Der findes et følsomt barometer, som fortæller om forandringer i klimaet. Sommerfuglene. Naturens stille budbringere. De er følsomme over for selv små ændringer i deres livsforhold, eksempelvis temperaturudsving. Så hvis sommerfuglene forsvinder, er budskabet klart: Der er noget galt i naturen. Og det er der. Mange steder i verden dykker sommerfuglebestandene drastisk. Også i Danmark. Derfor sætter museet nu fokus på naturens stille budbringere i en ny udstilling. Her kan publikum få indblik i museets store samling af sommerfugle, fordybe sig i sommerfuglenes forunderlige liv og blive klogere på det vigtige digitaliseringsarbejde, der finder sted på museet.

Sommerfuglen er et ældgammelt symbol for forandring. Den beskedne larve på det grønne blad, der forvandles til en smuk, bevinget skabning har fascineret mennesket gennem århundreder. I dag er sommerfuglene også budbringere for forandring. Antallet af sommerfugle er faldende, og arter forsvinder for evigt. Et tydeligt tegn på, at grundlæggende betingelser for livet på Jorden er under forandring.

I udstillingen inviteres gæsterne også indenfor i et særligt rum, hvor de på nærmeste hånd kan opleve digitaliseringsprocessen af museets sommerfugle. Museets smukke samling af sommerfugle rummer mere end 2 mio. eksemplarer. Det er udsnit herfra, der nu digitaliseres.

Praktiske informationer


Sted: 
Statens Naturhistoriske Museum
Geologisk Museum
Øster Voldgade 5-7
1350 København K

Åbningstider: 
Tirsdag – søndag: 10-17
Mandag: Lukket

Entré:
Barn (3-17 år): 50 kr.
Voksen: 105 kr.

Læs mere om udstillingen her…

Find flere praktiske informationer på vores hjemmeside…

af Statens Naturhistoriske Museum den 10.04.2019

Aktuelt