Vinterferiens børnehits

Manga, fabeldyr og Astrid Lindgren er blot nogle af de spændende sager Parkmuseerne har puttet i vinterferiens godtepose – skræddersyet til dine børns eller børnebørns fantasifulde hoveder.


Astrid Lindgren maraton

Cinemateket fejrer legendariske Astrid Lindgren med filmvisninger hver eneste dag i vinterferien. Som optakt til filmene er der højtlæsning og hygge i Asta bar, og man kan også lave sin egen Pippi- eller Emil-film.

Cinemateket, 11.-19. februar 2017. Pris: 50,-
Læs mere her

Manga for miniputter
En japansk bølge er for tiden skyllet ind over SMK med udstillingen Japanomania. Børnenes Værksted inviterer derfor til et slå sig løs i et japansk univers af drager, manga-tegninger og kirsebærtræer.

SMK, 11.-19. februar 2017, kl. 11.30-16.30. Pris: 30 kr. + dagsbillet.
Læs mere her

I røg og damp med Christian den 4.
Rosenborgs læringspiloter giver et kig ind i Christian den 4.’s liv på lystslottet. Man kan blandt andet se hans blodplettede krigstøj, hans kongekrone, og hvor han gik på toilettet. Og til sidst får man lov til at lave sin helt egen konge- eller dronningekrone.

Rosenborg, 11.-26. februar, 2017. Pris: deltagelse er gratis, når entréen er betalt.
Læs mere her

På jagt efter fabeldyr
Nyt fra Parkmuseerne har for nylig berettet, at fabeldyr stammer fra dinosaurerne, og nu kan man med egne øjne se de fantastiske væsner.  Der gemmer sig nemlig mange fabeldyr rundt omkring i Davids Samlings labyrintiske udstillinger. Tirsdag og torsdag i uge 7 kan man også prøve at klippe, klistre og tegne sine egne fabeldyr.

Davids Samling, 14.-17. februar 2017. Pris: gratis, men max 15 deltagere per omvisning.
Læs mere her

Gå efter lyden
Musik samler mennesker. Hvad enten det var et bondebal eller en klaverkoncert i de fine borgerhjem, så var musikken et vigtigt motiv for 1800-tallets kunstnere. I vinterferien kan man gå på jagt efter lyden i Den Hirschsprungske Samlings nye særudstilling Lyd i mørket.

Den Hirschsprungske Samling, fra 11. februar 2017.
Læs mere her

Husk lige kælken
Hvis vi er så heldige at få sne, så husk kælken og tag en tur i Østre Anlægs bakkede terræn. Eller hvad med at bygge en sneskulptur i Kongens Have? Parkerne er en eminent lejlighed til at få frisk luft og gang i blodomløbet.

Kongens Have og Østre Anlæg, åbent alle dage

 

af Parkmuseernes sekretariat den 01.02.2017

Aktuelt